top of page

Pilates

Mitä Pilates on?

Pilates tarkoittaa kehonhallintaa parantavaa harjoittelumuotoa. Pilateksessa on tavoitteena oppia hengittämisen ja liikkeen tuottamisen saumaton yhteistyö ja vartalon syvän tuen löytäminen, jotta keho on hyvinvoiva.​ Liikkeet tehdään pääasiassa lattialla, jolloin ryhtiä kannattelevien lihasten löytäminen ja aktivoiminen on helpompaa, eikä harjoittelu rasita niveliä.

Krämppä Centerissä Pilates on tarkoitettu nimenomaan niille, joilla on tuki- ja liikuntaelimistön oireita. Tunneilla käytetään paljon eri välineitä helpottamaan liikieden tekemistä. Jokaisella Pilates-ohjaajalla näkyy tunneissa oma yksilöllinen tapa ohjata. Krämpässä ohjaaja Sari Wilén painottaa laadukkaan liikkeen oppimista ja kehonhallintaa. Krämpässä Pilates on yhdistelmää PhysioPilateksesta ja tunneilla näkyy fysioterapeutin ammattitaito ymmärtämään liikkeen tuottamista. 

Pilateksessa toistuu kuusi peruselementtiä: hallinta, keskittyminen, keskustan käyttö, hengitys, täsmällisyys ja liikkeen virtaus.

Hallinta merkitsee, että kehon hyvän perusasennon ja ryhdin hahmottaminen ovat tärkeitä, jotta liikkeet pystyy suorittamaan rasittamatta kehoa väärin. Liikkeisiin ja kehosta tuleviin tuntemuksiin keskitytään. Kehon syvän tuen löytäminen ja keskustan käyttö ovat perusta jokaiseen liikkeeseen. Kehon keskusta on ikäänkuin perustukset, jonka päälle rakennetaan laadukas liike. Liikkeet pyritään tekemään virtauksen omaisesti jatkuvina ja saumattomina, johon hengitys liittyy olennaisesti. Liikkeen virtaus tarkoittaa sitä, että liikkeet pyritään sitomaan toisiinsa sulavasti ilman pysähdyksiä. Liikkeisiin sisältyy olennaisesti hengitys.

 

 Pilates onnistuu hyvin pelkän jumppamaton avulla myös kotiharjoitteluna. Tunneilla käytetään usein apuvälineitä, kuten erilaisia palloja, pieniä käsi- ja jalkapainoja, pilatesrenkaita ja -rullia, nauhoja jne.

 

Kenelle Pilates sopii?

Kaikentasoiset liikkujat vasta-alkajista huippu-urheilijoihin hyötyvät Pilateksesta. Krämppä Centerissä Pilates-tunnit sopivat erityisesti liikunnan vasta-alkajille, tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia sairastaville, leikkauksesta toipuville ja senioreille. Pilateksen avulla on mahdollista korjata ryhtivirheitä, helpottaa liikerajoituksia, parantaa kokonaisvaltaisesti tuki-ja liikuntaelimistön kuntoa ja saavuttaa liikunnan eheys.

Krämppä Centerissä Pilatesta ohjaa Sari Wilén. Tunneilla näkyy fysioterapeutin ammattitaito liikkeiden valintaan ja ryhmäläisten yksilölliseen huomioimiseen. Sarilla on lähes 20 vuoden ohjaajakokemus. 

Miten pääsen tunnille?

Suosittelemme käymään ennen viikkotunneille osallistumista Pilates alkeet -kurssin, joita järjestetään Krämpässä 1-2 kertaa vuodessa. Mikäli olet käynyt aikaisemmin muualla tunneilla, voit osallistua heti viikkotunneille. Tunneille ilmoittaudutaan nettiajanvarauksen kautta kohdasta "ilmoittaudu ryhmiin".

Voit myös harjoitella kotona Pilates-nettitallenteen kanssa! Yksi tallenne on voimassa kolme viikkoa, hinta 18€. Kysy lisää Sarilta, täältä saat yhteystiedot.

bottom of page