top of page

Ilmajooga

Mitä ilmajooga on?

Ilmajoogassa yhdistyy perinteisen joogan ja akrobatian elementit, jossa apuvälineenä käytetään katosta kiinnitettyä kangaslenkkiä eli ilmajoogaliinaa (hammockia).

Ilmajooga kehittää monipuolisesti kehonhallintaa, liikkuvuutta ja lihasvoimaa lempeästi. Pehmeät liikkeet hengitystä apuna käyttäen ovat oiva apu helpottamaan niska- ja hartiaseudun sekä selän alueen jäykkyyksiä ja kiputiloja. Tunneilla keskitytään myös hengitykseen, rentoutumiseen ja mielen rauhoittamiseen.

Kenelle tunti sopii?

Ilmajooga sopii lähes kaikille, perusterveille ihmisille. Ilmajoogaliinat ovat kestäviä, painoraja tunneille on 100kg. Tunneille osallistumisesta kannattaa keskustella lääkärin kanssa, mikäli olet raskaana, kärsit sydänongelmista tai akuuteista/vaikeista kroonisista tuki- ja liikuntaelinsairauksista. Myös Krämppä Centerin henkilökunnan kanssa voit keskustella tuntien sopivuudesta. Krämppä Centerissä ilmajoogatunnit pidetään helppoina, myös ”krämpille” sopivina. Ohjaajana on fysioterapeutti, joka pystyy huomioimaan tuntilaisten erityistarpeita. Vaikeat temput ja akrobaattiset liikkeet jätetään Krämppä Centerissä pois.

Miten pääsen tunnille?

Tunnille voit osallistua koska vain, erillisiä alkeiskursseja ei tarvitse käydä! JOKAISELLE TUNNILLE ON ERILLINEN ILMOITTAUTUMINEN (LIINOJA ON RAJATTU MÄÄRÄ).

Voit ilmoittautua mukaan nettiajanvarauksen kautta kohdasta "ilmoittaudu ryhmään".

 

Miten valmistaudun tunnille?

Pukeudu pitkiin housuihin ja kainalot peittävään paitaan. Ota roikkuvat korut ja sormukset pois ja vältä pukeutumasta vaatteisiin, joissa on teräviä osia (vetoketjuja, teräviä yksityiskohtia), jotta vältytään liinojen repeytymisiltä. Kesäaikaan jalkapohjien puhtaus on tärkeää. Juuri ennen tuntia ei kannata juoda paljoa tai syödä raskasta ateriaa.

 

bottom of page