top of page

Klassinen-, kuumakivi-, vauva- ja intialainen päähieronta

sinihier_edited.jpg
FB_IMG_1641500339087.jpg
DSC_0680.JPG

Hieronnasta hetki itsellesi

Hierontapalvelumme sopivat, kun kaipaat pienen hetken rentoutumiseen ja kevyen avun lihasjännitysten helpottamiseen. Krämppä Centerissä hierontapalveluja tarjoaa Sinimari Riikola.

 

Klassinen hieronta 

Klassinen hieronta on vanha ja perinteinen hoitomuoto, jolla tarkoitetaan käsin tehtävää pehmytkudosten muokkausta eri tekniikoita käyttäen – esimerkiksi sivellen, painellen, hangaten tai tärisyttäen. Tavoitteena on rentouttaa kireytyneitä lihaksia, vilkastuttaa veren- ja nestekierron kulkua sekä rauhoittaa keskushermostoa.

Oikeaoppinen hieronta ei tuota kohtuutonta kipua, vaan asiakas pystyy olemaan rentona hoidon ajan. Jokaiselle hierontaa tekevälle muodostuu oma ”käsialansa”, eli miten soveltaa eri tekniikoita asiakkaan hoitamiseen. 

Klassinen hieronta sopii kaikille, iästä, sukupuolesta ja ammatista riippumatta. Hierontaan kannattaa tulla, mikäli kärsit niska- ja hartiakivuista tai jännityspäänsärystä, raskaan työn tai urheilun aiheuttamista lihassäryistä tai kaipaat helpotusta stressiin. Hieronta on oiva keino oman kehon hoitamiseen ja mielen rentouttamiseen. Huomioithan, että hieronnassa ei ratkota haastavampia tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloja tai ongelmia, vaan tällaisissa tilanteissa varaathan ajan fysioterapeutin vastaanotolle.

Vinkki: lahjakortti hierontaan on suosittu ja mieluisa tapa muistaa läheistä!

 

 

 

Vauvahieronta

Vauvahieronta on kokonaisvaltainen hoito, jota voidaan tehdä kaksiviikkoisesta vauvasta taaperoon asti. Hoitoa voidaan tehdä esimerkiksi koliikista, uniongelmista tai vatsavaivoista kärsiville vauvoille, mutta myös terveille ihan vain rentouttamaan. Hieronnassa hoidetaan vyöhyketeraapian perustuen erilaisia kehon ongelmia stimuloimalla kehossa olevia heijastepisteitä (korvat, kädet, jalkapohjat). Lisäksi käytetään erilaisia hierontaotteita rentouttamaan ja tehostamaan hoitoa.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta helpottaa tehokkaasti vatsavaivoja, rentouttaa koko kehoa, pidentää unia sekä parantaa unen laatua ja rytmiä, vahvistaa immuunipuolustusta sekä lisää lapsen tyytyväisyyttä.

Hoito kestää noin 45 minuuttia, sisältäen haastattelun ja tarvittaessa vanhempien ohjaamista. Yhdestä käyntikerrasta voi olla jo hyötyä, mutta paras hoitovaste  saadaan sarjahoitoja noin 3-5 kertaa. Esteitä hoidolle on kuume, antibioottikuuri, tulehdustila ja ihon infektiot. Rokotuksen jälkeen kannattaa pitää muutama välipäivä ennen hierontaan tuloa.

Lisätietoja www.vauvahieronta.fi

FB_IMG_1641500339087.jpg
2018-02-12-15-15-12.jpg

Kuumakivihieronta

Kuumakivihieronta on tuhansia vuosia vanha hoitomenetelmä, joka on osa itämaista lääketiedettä. Se on lähtöisin Hawaijilta, Tiibetistä ja Intiasta, missä kivillä hoidettiin kipua, hermostollisia ongelmia sekä tehtiin puhdistushoitoja.

Kuumakivihieronnassa kivet lämmitetään noin 50 asteisiksi, jonka jälkeen niitä asetellaan ympäri kehoa, sekä käytetään hieromisessa erilasin tekniikoin. Kivien lämpö tehostaa entisestään hieronnan vaikutuksia. Hoidossa voidaan kuumien kivien lisäksi käyttää myös huoneenlämpöisiä kiviä tai pakkaskiviä esimerkiksi turvotusta hoitamaan.

Kuumakivihieronnan vaikutuksia on mm. lihasjännityksen laukaiseminen, kokonaisvaltainen rentoutuminen ja stressin laukaiseminen, veri- ja imunestekierron paraneminen, verenpaineen laskeminen, hermoston toiminnan tasapainottaminen, koko kehon ja mielen tasapainottaminen. Rentouttavan hieronnan lisäksi kuumakivihierontaa voidaan tehdä myös ns. täsmähoitona esimerkiksi  suolisto-ongelmiin, turvotuksiin, kuukautiskipuihin ja migreeniin.

Hieronta suoritetaan useimmiten hoitopöydällä maaten mutta hoito on mahdollista tehdä myös istuma-asennossa, esimerkiksi raskaana oleville tai jos makuuasento ei muuten onnistu.

DSC_0668.JPG

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on nimensä mukaisesti Intiasta lähtöisin oleva, vuosituhansia vanha hoitomenetelmä.  Päähierontaa käytettiin perinteisesti perheenjäseniä hierottaessa, naiset erityisesti öljyn kanssa päätä ja hiuksia hoitaen.

Päähieronnan Englannin kautta länsimaihin toi Narenda Mehta joka oli koulutukseltaan mm. hieroja ja fysioterapeutti. Mehta kehitti hoitomuotoa niin, että pään lisäksi hierottiin myös hartiat, olkavarret ja kasvot, eikä hieronnassa käytetty välttämättä öljyä.

Intialainen päähieronta tehdään kuivahierontana vaatteiden päältä, asiakkaan istuessa tuolilla. Hieronnassa käydään läpi erilaisin ottein hartiat, niska, olkavarret, pää, korvat ja kasvot. Hoito on hyvin rentouttavaa, se vähentää lihasjännitystä ja stressiä ja siitä voi olla apua esimerkiksi unettomuuteen, masennukseen ja jännityspäänsärkyyn.

Hieronta lisää verenkiertoa, jolloin se muun muassa edistää tervettä hiusten kasvua. Intialainen päähieronta on kokonaisvaltaisesti rentouttava hoitomuoto, joka on hyvin helppo tehdä missä vain!

bottom of page